Ansamblu Parkour – Parcul Eroilor

Grad de Realizare
0%

Coordonatorul investiției

Municipiul Toplița

Responsabil contract

Urzică Dumitru

Anul

2021

Starea investiției

Finalizat

Nr. contract

34398

Data contractului

25.10.2021

Primaria Municipiului Toplița a luat inițiativa de a achiziționa și instala un ansamblu parkour in Parcul Eroilor, Municipiul Toplița.

Parkour  este o disciplină de antrenament a celui mai eficient și mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind doar mijloacele propriului corp, este este o activitate fizică în mișcare eficientă prin abilitățile motorii ale corpului în diferite tipuri de medii.

Benificii parkour:

  • Antreneza și formează întregul corp – rularea, sariturile, trecerea obstacolelor, alergatul antreneza toți mușchii corpului, ajutând la formarea acestuia.
  • Îmbunatățești găndirea și creativitate – pentru a depăși diversele obstacole este antrenată gandirea instinctivă în luarea deciziilor precum și cea creativă, fiecare obstacol nu are un singur mod clar de trecut.
  • Rezistență la inimă – este o activitate foarte intensa care poate face inima mai puternică.
  • Construirea forței centrale a corpului – Miezul corpului este centrul întregului corp și este, de asemenea, responsabil pentru a vă ajuta să vă îndoiți, să rotiți, să transmiteți energia și puterea în tot corpul. Consolidarea nucleului corpului prin antrenamentul parkour ajută la prevenirea rănilor inferioare ale spatelui.
  • Creșterea rezistenței osoasă – ca multe alte sporturi, Parkour poate ajuta la întărirea oaselor. Făcând mișcări în partea inferioară și superioară a corpului, acest lucru are un impact mare asupra construirii oaselor puternice.
  • Creșterea încrederii de sine – poate spori încrederea în sine, permițând oamenilor să cucerească lucruri care nu au mai fost încercate înainte. Un exemplu este atunci când vedeți un zid mare, care înainte arăta ca un lucru imposibil de trecut, după ce ați reușit să îl treceți, veți simți o satisfacție proprie și doriți să continuați să încercați să cuceriți lucruri noi.
  • Dezvoltarea abilitățiilor sociale – Parkour sa dovedit a reduce comportamentul antisocial. Cercetarea efectuată la Westminster în legătură cu coaching-ul parkour a arătat că rata criminalității adolescenților cu vârsta cuprinsă între 8 și 19 ani a fost redusă cu 69% atunci când au practicat parkour. Parkour oferă o modalitate pozitivă de a-și petrece timpul și energia prezentând noi provocări și obstacole de fiecare dată când sunt implicați în parkour.
25.10.2021
Semnare contract de furnizare ansamblu Parkour.
25.10.2021
18.01.2022
Livrarea ansambluui parkour.
18.01.2022
06.2022
Lucrări de instalare a ansamblului parkour.
06.2022
27.08.2022
S-a finalizat instalarea ansamblului.
27.08.2022
Sari la conținut