Previous
Next

Pârtii de bob (vară, iarnă) Alpine Coaster Toplița

Deschisă în vara anului 2021 pista de bob are aproape 2 km lungime și este cea mai lungă din România. Pista are o secțiune de coborâre, sania ajungând până la viteza de 45 km/h, dar și o secțiune de urcare lentă. Circuitul complet, urcare-coborare durează aproximativ 10 minute. O sanie poate fi folosită individual sau de către două persoane, dar se cartela se validează de către fiecare persoană care o utilizează.

Pârtii de schi

La vărsarea pârâului Sec în pârâul Măgheruș, la circa 2,5 km depărtare de centrul orașului, se află pârtii de schi omologate, foarte moderne, cu două instalații teleschi cu o capacitate de 670 persoane/ oră, o instalație tip bandă, tunuri de zăpadă, iluminat nocturn și dotări de servire a turiștilor, inclusiv puncte de închiriere echipamente de schi/ snowboard.

Pârtia Măgheruș-este destinată schiorilor avansați
Lungime: 460 m, lățime: 56-60 m, altitudine: 850 m, diferență de nivel: 125 m, înclinare medie 23%. Grad de dificultate: mediu.

Pârtia Bradul-este destinată schiorilor începători
Lungime: 1200 m, înclinare medie: 11%. Grad de dificultate: ușor.

Patinoar și lac pentru pescuit sportiv

Pe DN 12 la ieșirea din Toplița spre Gheorgheni, în Gălăuțaș (Nuțeni) sunt amenajate două zone pentru patinaj și hochei (aproximativ 2000 mp). Atât vara cât și iarna se poate pescui în schimbul achitării unui tarif de intrare/ zi sau a unui abonament.